Westover Road

Rear extension

Our work on a double bay, detached Victorian house in Wandsworth involved the replacement of an outdated glass conservatory to the rear, where we designed a contemporary extension with an asymmetrical pitched roof and dramatic, cantilevered corner. While the new addition references traditional architecture, it incorporates modern finishes like zinc and fibre-cement cladding with oak louvres, which are used inside the house for a sense of continuity. A new picture frame window at the end of the entrance hallway forms a striking view of the garden when walking through the front door, and the general layout has been improved with new routes from the hallway to the kitchen and utility area.

type: residential
date: july 2018
status: construction
team: Sam Aldridge
Anton Medyna